Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vraag: Waarom kiezen voor PDB als fiscale opleider?

Antwoord: Stichting Praktijkdiploma Belastingrecht (PDB) verzorgt al meer dan 70 jaar fiscale opleidingen en is marktleider met de opleiding tot belastingassistent (Praktijkdiploma Belastingrecht). Deze opleiding krijgt een gemiddelde waardering van 8 en heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland. Aanbieders van vervolgopleidingen zien het praktijkdiploma belastingrecht als een goede basis voor vervolgstudie. Kwaliteit gegarandeerd!

Vraag: Waar worden de klassikale lessen gegeven en op welke dag en tijd? 
Antwoord: De klassikale lessen vinden plaats op zaterdagen in Cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht op loopafstand van het Centraal Station van 9.00 tot 13.00 uur. Naast klassikale lessen kun je nu ook kiezen om de cursus volledig online vanuit je eigen omgeving te volgen. In een aparte digitale lesruimte met een eigen docent, leer je alles wat je tijdens de reguliere opleiding ook leert.

Vraag: Op welk jaar moet je de antwoorden van de overall cases baseren?
Antwoord: Alle antwoorden moeten worden gebaseerd op de wet die in het cursusjaar geldt, dus bijvoorbeeld in cursusjaar 2023-2024 geldt het regime 2023 ook als het feit in een ander jaar plaatsvindt.

Vraag: Moet je de Wettenbundel Privaatrecht aanschaffen?
Antwoord: De wetteksten privaatrecht zijn niet verplicht maar mogen wel worden gebruikt tijdens het examen. Wil je een wettenbundel privaatrecht aanschaffen, dan kun je het beste kiezen voor: Wetteksten Hoger Onderwijs van Noordhoff Uitgevers

Vraag: Wat te doen als je de klassikale of online les niet kunt bijwonen?
Antwoord: Wij gaan uit van uw aanwezigheid tijdens de klassikale of online lessen. Mocht u verhinderd zijn dan kunt u dit aan ons doorgeven via info@stpdb.nl. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend dit, indien mogelijk, uiterlijk de maandag vóór de betreffende klassikale of online les aan ons te melden.

Vraag: Wat gebeurt er wanneer een docent onverwacht verhinderd is?
Antwoord: Bij onverwachte verhindering van de docent kan een klassikale of online les door Stichting PDB worden geannuleerd, dan wel worden verplaatst naar een andere datum en/of locatie. De telefoonnummers en mailadressen op uw inschrijfformulier zijn de nummers/mailadressen waarop wij je proberen te bereiken. Indien je voorkeur uitgaat naar een ander mailadres of telefoonnummer, dan verzoeken wij je vriendelijk dit door te geven aan ons.

Vraag: Wanneer is het lesmateriaal beschikbaar?
Antwoord: Uiterlijk twee weken voor aanvang van de klassikale of online les worden oefenopdrachten geplaatst op Mijn PDB ‘Lesmateriaal’. Deze opdrachten dien je voor te bereiden voor de klassikale of online les. De docent gaat ervan uit dat je dit ook daadwerkelijk voorbereidt. In de lessen zal verder worden voortgeborduurd op de oefenopdrachten. Uiterlijk een week voor aanvang wordt ook de PowerPoint presentatie geplaatst. Indien je dit prettig vindt, kun je deze printen en meenemen naar de klassikale of online les.

Vraag: Is er een routebeschrijving?
Antwoord: Een uitgebreide routebeschrijving vind je in de studiewijzer.

Vraag: Wanneer zijn de examens?
Antwoord: Examen Praktijk Diploma Belastingassistent 2023* (Privaatrecht en Belastingrecht) vindt plaats op zaterdag 29 juni 2024 van 10.00 – 12.30 uur. Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ  in Utrecht.

* (tussentijdse wijzigingen voorbehouden)


Vraag: Mag ik schrijven in de wettenbundel die ik gebruik op het examen?
In de wettenbundels mag in principe NIET geschreven worden. Eigen markeringen en tabs van de uitgever zijn wel toegestaan (onderstrepen en markeren met kleur is ook toegestaan). Nummers van wetsartikelen en de wet zelf mogen wel bijgeschreven worden in de wettenbundel of op de blanco tabjes van de uitgever.

Cursus highlight

  • Al meer dan 70 jaar dé officiële opleiding tot belastingassistent
  • Binnen 4 maanden je diploma
  • Hoge slagingskansen door extra examentraining
  • Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk
  • Alternatieve mogelijkheid om de cursus in eigen tempo te volgen via e-learning
  • Kan ook IN-COMPANY verzorgd worden, vraag via info@stpdb.nl een offerte aan
  • Nu voor slechts 895 euro