Na de cursus

Wat kan ik met het Praktijkdiploma Belastingrecht?

De cursus Belastingrecht is voor iedereen die fiscale kennis in zijn of haar functie nodig heeft, niet de juiste vooropleiding heeft gevolgd en/of werkzaam is bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor. De cursus is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar fiscale kennis wil bijspijkeren en praktijkgericht wil toepassen.

Denk daarbij aan…

  • administratief medewerkers;
  • assistent-accountants;
  • aangiftemedewerkers;
  • medewerkers belastingadvies;
  • zzp’ers;
  • juridische medewerkers;
  • assurantietussenpersonen;
  • accountmanagers bij banken en verzekeraars;
  • medewerkers van bedrijven die fiscale kennis nodig hebben.

Wat kun je met het Praktijkdiploma Belastingrecht?

Met het Praktijkdiploma Belastingrecht kun je aan de slag bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor. Ook als je al werkzaam bent bij zo’n kantoor, kun je de kennis direct toepassen in de praktijk.

Kan ik doorstuderen met het Praktijkdiploma Belastingrecht?

Je kunt doorstromen naar de opleiding tot belastingconsulent of belastingadviseur. Ook kun je doorstromen naar de HBO-opleiding Fiscaal Recht.

Welke vervolgopleidingen kan ik doen met het Praktijkdiploma Belastingrecht?

Je kunt onze Masterclass Belastingrecht volgen, waarin je een verdieping krijgt op onderwerpen die vaak voorkomen in de dagelijkse praktijk. Daarnaast wordt je op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en veranderingen in belastingwetgeving.

Brancheverenigingen

Heb je een administratie- en belastingadvieskantoor en ben je ervan overtuigd dat kwaliteit de basis is van jouw dienstverlening, dan kun je de stap maken om je aan te sluiten bij een branchevereniging.

Vragen?

Wil je meer weten over Praktijkdiploma Belastingrecht? Bel gerust!

085 - 273 19 22

Belastingassistent

Als belastingassistent werk je bij een organisatie – bijvoorbeeld een accountantskantoor of boekhoudkantoor – die bedrijven adviseert en helpt met belastingzaken. Als belastingassistent vul je de aangifteformulieren in en zorg je dat klanten niet meer of minder belasting betalen dan nodig is. Je kent de wet- en regelgeving en kent alle manieren om geld te besparen. Je werkt met verschillende computerprogramma’s om balansen te maken.

Belastingadviseur

Een belastingadviseur of fiscalist adviseert mensen en bedrijven over belastingen en verzorgt in veel gevallen ook hun belastingaangiften. In uiterste gevallen sta je als belastingadviseur je klanten ook bij tijdens procedures voor de belastingkamer van de rechtbank, het Gerechtshof, de Hoge Raad der Nederlanden of het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg.

Belastingconsulent

Een belastingconsulent adviseert bedrijven en particulieren over hoe ze met belastingvraagstukken om kunnen gaan, zodat ze niet te veel belasting betalen. Als belastingconsulent adviseer je bedrijven hoe ze optimaal gebruik maken van fiscale faciliteiten en hoe ze fiscale problemen oplossen.