Praktijkdiploma Belastingrecht

In 4 maanden tijd gediplomeerd belastingassistent

Het Praktijkdiploma Belastingrecht is een opleiding tot allround belastingassistent op gebied van OB, LB, IB en VPB. Tijdens de opleiding leer je over het privaat- en belastingrecht en behaal je in slechts 4 maanden het hoog gewaardeerde diploma.

Onafhankelijk examen

De schriftelijke examens worden twee keer per jaar afgenomen (in januari en juni) door het Examenbureau Register PDB. Je doet dus examen bij een onafhankelijk bureau, wat de kwaliteit van het Praktijkdiploma Belastingrecht nogmaals onderstreept.

 

Examengarantie

Met examengarantie ben je er zeker van dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je zakt voor je examen. Als je zakt, kunt je met examengarantie alle klassikale lessen tijdens de volgende cursus kosteloos volgen en gebruik blijven maken van de extranetomgeving. Eventuele nieuwe literatuur (bijv. een herziene druk) neem je wel voor eigen rekening, net als de kosten voor het examen.

Voordat je begint aan de opleiding vul je een intakeformulier in en heb je een adviesgesprek met één van onze docenten. Op basis daarvan geven we al dan niet examengarantie af. Als je in aanmerking wilt komen voor examengarantie moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent bij alle klassikale lessen aanwezig;
 • Je bereidt de lessen goed voor en neemt actief deel;
 • Voor de diagnostische toets haal je minimaal een 5,5;
 • Je doet je examen meteen na de cursus.

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus bedraagt tussen de 6 en 8 uur per week, exclusief de klassikale bijeenkomsten. Je bestudeert zelfstandig de literatuur en maakt voor iedere les een case. Die case bespreek en presenteer je tijdens de les in groepjes en wordt verduidelijkt door de docent.

PE-punten

Voor de cursus belastingrecht zijn door de brancheorganisaties de volgende PE-punten toegekend:

 • NOAB: 8 PE-punten
 • NIRPA: 220 PE-punten
 • RFM: 32 PE-punten

Locatie

Vergadercentrum Vredenburg 19 in Utrecht. Deze locatie is op loopafstand van Utrecht CS, maar je kunt ook met eigen vervoer komen.


“Tijdens de Cursus Belastingrecht kon ik me verdiepen op diverse fiscale onderwerpen. Alles wat ik heb geleerd in de lessen gebruik ik nu om de aangiftes te doen.”

Jacqueline van Mourik, Administratie-accountantskantoor Avezet & partners


Cursus highlight

 • In 4 maanden opgeleid tot belastingassistent voor OB, LB, IB en VPB
 • Slechts 755 euro (excl. btw en examengeld)
 • Hoogste slagingspercentage in Nederland van maar liefst 86%
 • Erkend door het Register Belastingadviseurs
 • Goede basis voor vervolgopleidingen
 • Ook in-company mogelijk

Vragen?

Wil je meer weten over Praktijkdiploma Belastingrecht? Bel gerust!

085 - 273 19 22

Het lesprogramma

Tijdens de opleiding belastingrecht leer je over het privaat- en belastingrecht. De opleiding bestaat uit zelfstudie, aangevuld met 6 klassikale lessen en online ondersteuning via MijnPDB. Je besteedt tussen de 6 en 8 uur in de week aan studie, exclusief de zes klassikale bijeenkomsten. Per les maak je een case die je tijdens de les behandelt met de docenten.

Na de cursus

De cursus belastingrecht is voor iedereen die fiscale kennis in zijn of haar functie nodig heeft, niet de juiste vooropleiding heeft gevolgd en/of werkzaam is bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor. De cursus is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar fiscale kennis wil bijspijkeren en praktijkgericht wil toepassen.

De kosten

De praktijkopleiding belastingrecht kost €755,- (excl. btw), exclusief de kosten voor het examen en de literatuur. Het examengeld bedraagt €175,- en wordt in rekening gebracht door RB Opleidingen.

Masterclass Belastingrecht

In de Masterclass Belastingrecht krijg je een verdieping op onderwerpen die vaak voorkomen in de dagelijkse praktijk. Je wordt daarnaast op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en veranderingen in belastingwetgeving. In slechts 1 maand kun je het certificaat behalen. Alles wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct toepassen in de praktijk.