Praktijkdiploma Belastingrecht

In 4 maanden tijd gediplomeerd belastingassistent

Het Praktijkdiploma Belastingrecht is een opleiding tot allround belastingassistent op gebied van OB, LB, IB en VPB. Tijdens de opleiding leer je over het privaat- en belastingrecht en behaal je in slechts 4 maanden het hoog gewaardeerde diploma.

Onafhankelijk examen

De schriftelijke examens worden twee keer per jaar afgenomen (in januari en juni) door het Examenbureau Register PDB. Je doet dus examen bij een onafhankelijk bureau, wat de kwaliteit van het Praktijkdiploma Belastingrecht nogmaals onderstreept.

Examengarantie

Met examengarantie ben je er zeker van dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je zakt voor je examen. Als je zakt, kunt je met examengarantie alle klassikale lessen tijdens de volgende cursus kosteloos volgen en gebruik blijven maken van de extranetomgeving. Eventuele nieuwe literatuur (bijv. een herziene druk) neem je wel voor eigen rekening, net als de kosten voor het examen.

Voordat je begint aan de opleiding vul je een intakeformulier in en heb je een adviesgesprek met één van onze docenten. Op basis daarvan geven we al dan niet examengarantie af. Als je in aanmerking wilt komen voor examengarantie moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent bij alle klassikale lessen aanwezig;
 • Je bereidt de lessen goed voor en neemt actief deel;
 • Voor de diagnostische toets haal je minimaal een 5,5;
 • Je doet je examen meteen na de cursus.

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus bedraagt tussen de 6 en 8 uur per week, exclusief de klassikale bijeenkomsten. Je bestudeert zelfstandig de literatuur en maakt voor iedere les een case. Die case bespreek en presenteer je tijdens de les in groepjes en wordt verduidelijkt door de docent.

PE-punten

Voor de cursus belastingrecht zijn door de brancheorganisaties de volgende Permante Educatie-punten (PE-punten) toegekend:

 • NOAB: 8 PE-punten
 • NIRPA: 220 PE-punten
 • RFM: 32 PE-punten
 • Ook andere brancheorganisaties kennen op aanvraag PE-punten toe voor deze opleiding

Locatie klassikale lessen

Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Deze locatie is op loopafstand van Utrecht CS, maar je kunt ook met eigen vervoer komen.

Ook online

Naast klassikale lessen kun je nu ook kiezen om de cursus volledig online vanuit je eigen omgeving te volgen. In een aparte digitale lesruimte met een eigen docent, leer je alles wat je tijdens de reguliere opleiding ook leert. Met de optie om tussentijds te switchen van online naar klassikaal en andersom.

Of als alternatief: E-learning

E-learning waarbij je in eigen tempo en op de tijd die jezelf kiest de cursus kunt volgen. Met screencasts en vodcasts die de leerstof volledig dekken. Per les overallcases die je kunt maken met ter vergelijking de standaardantwoorden. Schriftelijk of via Microsoft Teams feedback per les op al je vragen/onduidelijkheden in de stof. Dus start de opleiding op het moment dat het jou uitkomt!


“Tijdens de Cursus Belastingrecht kon ik me verdiepen op diverse fiscale onderwerpen. Alles wat ik heb geleerd in de lessen gebruik ik nu om de aangiftes te doen.”

Jacqueline van Mourik, Administratie-accountantskantoor Avezet & partners


Cursus highlight

 • Al meer dan 65 jaar dé officiële opleiding tot belastingassistent
 • Binnen 4 maanden je diploma
 • Meer zekerheid door examengarantie
 • Hoge slagingskansen door extra examentraining
 • Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk
 • Alternatieve mogelijkheid om de cursus in eigen tempo te volgen via e-learning
 • Kan ook IN-COMPANY verzorgd worden, vraag via info@stpdb.nl een offerte aan
 • Nu voor slechts 865 euro

Vragen?

Wil je meer weten over Praktijkdiploma Belastingrecht? Bel gerust!

085 - 273 19 22

Het lesprogramma

Tijdens de opleiding belastingrecht leer je over het privaat- en belastingrecht. De opleiding bestaat uit zelfstudie, aangevuld met 6 klassikale lessen en online ondersteuning via MijnPDB. Je besteedt tussen de 6 en 8 uur in de week aan studie, exclusief de zes klassikale bijeenkomsten. Per les maak je een case die je tijdens de les behandelt met de docenten.

Na de cursus

De cursus belastingrecht is voor iedereen die fiscale kennis in zijn of haar functie nodig heeft, niet de juiste vooropleiding heeft gevolgd en/of werkzaam is bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor. De cursus is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar fiscale kennis wil bijspijkeren en praktijkgericht wil toepassen.

De kosten

De praktijkopleiding belastingrecht kost €865,- (excl. btw), exclusief de kosten voor het examen en de literatuur. Het examengeld bedraagt €195,- en wordt in rekening gebracht door Examenbureau Register PDB.

Masterclass Belastingrecht

In de Masterclass Belastingrecht krijg je een verdieping op onderwerpen die vaak voorkomen in de dagelijkse praktijk. Je wordt daarnaast op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en veranderingen in belastingwetgeving. In slechts 1 maand kun je het certificaat behalen. Alles wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct toepassen in de praktijk.