Masterclass Belastingrecht

Speciaal voor adviseurs in aangifte- en adviespraktijk voor het MKB

In de Masterclass Belastingrecht krijg je een verdieping op onderwerpen die vaak voorkomen in de dagelijkse praktijk. Je wordt daarnaast op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en veranderingen in belastingwetgeving. De opleiding bestaat uit onderwerpen op gebied van IB, LB, VPB, OB en AWR in combinatie met de actualiteit. In slechts 1 maand kun je het certificaat (of diploma) behalen. Alles wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Voor wie?

De Masterclass Belastingrecht is speciaal ontwikkeld voor belastingadviseurs in de aangifte- en adviespraktijk voor het MKB. En ook geschikt voor iedereen die verdieping in zijn of haar functie nodig heeft van onderwerpen op gebied van belastingrecht zoals IB, LB, VPB, OB en AWR. Naast de verdieping in belastingrecht wil je ook op de hoogte zijn van actuele onderwerpen rondom belastingwetgeving, zodat je de kennis kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. In je functie ben je werkzaam bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor.

Actuele onderwerpen

Als je op de hoogte wilt blijven van de actualiteiten op fiscaal gebied dan ben je veel tijd kwijt met het lezen van artikelen op het internet en in de vakbladen. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij daarom het programma van onze Masterclass Belastingrecht aangepast zodat jij snel up-to-date bent en je klanten van goed advies kunt voorzien.

Hieronder een greep uit de onderwerpen:

 • Wat betekent de nieuwe fiscale wetgeving voor de adviespraktijk
 • De baangerelateerde investeringskorting
 • Gevolgen van de invoering van het UBO-register
 • Aanpassing verliesverrekening in VPB
 • Wijzigingen met betrekking tot de intracommunitaire transacties
 • Internetverkopen

Het diploma

Na de cursus ontvang je het certificaat Praktijkdiploma Belastingrecht Masterclass en kun je zelfstandig aan de slag bij een accountants-, belastingadvies-, administratie- of boekhoudkantoor. Ook als je al werkzaam bent bij een kantoor, kun je de kennis direct toepassen in de praktijk.

Je kunt ook examen doen voor de Masterclass Belastingrecht, zodat je een diploma kunt behalen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

De kosten

De exclusieve Masterclass Belastingrecht is aantrekkelijk geprijsd. Voor slechts 565 euro (exclusief BTW) kun je je inschrijven als cursist. Daarnaast dien je een belastingwettenbundel aan te schaffen.

Studiebelasting

Afhankelijk of je examen wilt doen voor het diploma, is de studiebelasting gemiddeld 6-8 uur per week. Dit is inclusief de klassikale bijeenkomsten. Voor de lessen hoef je vooraf niets voor te bereiden. Je ontvangt tijdens de les een case die wordt behandeld.

PE-punten

Voor de Masterclass Belastingrecht zijn de volgende PE-punten toegekend:

 • Nederlandse Associatie voor Examinering: 32 PE-punten RFM®
 • Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen: 8 PE-punten
 • Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting: 160 PE-punten
 • Register Belastingadviseurs: 16 PE-punten

Locatie

Vergadercentrum Domstad in Utrecht. Deze locatie is op loopafstand van Utrecht CS, maar je kunt ook met eigen vervoer komen.

Cursus dagen en tijden

Zaterdagen van 9.00 tot 13.00 uur.

Literatuur

Het verplichte studiemateriaal bestaat uit de Pocket Belastingwetten – Een uitgave van Wolters Kluwer.

Ook in-company

Upgrade de fiscale kennis van de medewerkers in jouw organisatie. De docenten komen naar jouw bedrijf om de Masterclass Belastingsrecht te geven. Maatwerk is mogelijk voor een aantrekkelijke prijs. Informeer naar de mogelijkheden.

Cursus highlight

 • Verdieping van onderwerpen uit de dagelijkse praktijk
 • Op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen
 • In 1 maand je certificaat behalen
 • Nu slechts 565 euro (excl. BTW en literatuur)
 • Opleiding kan ook in-company worden verzorgd

Vragen?

Wil je meer weten over Praktijkdiploma Belastingrecht? Bel gerust!

085 - 273 19 22

Het lesprogramma

In 4 klassikale lessen (op de zaterdagen in Utrecht van 9.00 tot 13.00 uur) worden de fiscale onderwerpen doorgenomen. Je wisselt ervaringen uit, deelt opgedane kennis en je kunt onderwerpen aandragen die worden behandeld in de les. In de lessen worden veranderingen in belastingwetgeving, belangrijke uitspraken en resoluties besproken. Actuele onderwerpen die veel in de praktijk voorkomen komen thematisch aan de orde in de diverse cases die in de lessen wordt behandeld.