Belastingconsulent

Wat doet een belastingconsulent?

Een belastingconsulent adviseert bedrijven en particulieren over hoe ze met belastingvraagstukken om kunnen gaan, zodat ze niet te veel belasting betalen. Als belastingconsulent adviseer je bedrijven hoe ze optimaal gebruik maken van fiscale faciliteiten en hoe ze fiscale problemen oplossen.

Een belastingconsulent zorgt dat de belastingnormen worden nageleefd op een manier die gunstig is voor de klant. Als belastingconsulent help je niet met alledaagse belastingaangiften, maar bestudeer en adviseer je vooral over procedures voor het invullen van ongebruikelijke aangiften.

Wat kun je met het Praktijkdiploma Belastingrecht?

Na het behalen van het Praktijkdiploma Belastingrecht, kun je doorstromen naar de opleiding Register Belastingconsulent. Na die opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Register Belastingadviseur. Met dat diploma kun je lid worden van het Register Belastingadviseurs.

Je kunt na het Praktijkdiploma Belastingrecht ook doorstromen naar de HBO-opleiding Fiscaal Recht (Bachelor Belastingadviseur) en de Master Belastingadviseur.

Vragen?

Wil je meer weten over Praktijkdiploma Belastingrecht? Bel gerust!

085 - 273 19 22

Praktijkdiploma Belastingrecht

Het Praktijkdiploma Belastingrecht is een opleiding tot allround belastingassistent op gebied van OB, LB, IB en VPB. Tijdens de opleiding leer je over het privaat- en belastingrecht en behaal je in slechts 4 maanden het hoog gewaardeerde diploma.