Belastingtips voorjaar 2020

20 februari 2020

Door: Redactie PDB

Omdat jij druk bent met het verzorgen van de belastingaangiftes van jouw klanten, ben ik het internet op gegaan om de laatste feiten en weetjes te zoeken. Ik heb een aantal handige tips voor je gevonden, waarvan ik denk dat je ze wel kunt gebruiken. Hieronder vind je een selectie van de thema’s:

Strengere regels voor winstplafond bij vrijstelling VPB

Uw organisatie kan bij lage winsten profiteren van een vrijstelling voor de vennootschapsbelasting (VPB). Hiervoor gelden 2 grenzen: de winst is maximaal € 15.000 per jaar of maximaal € 75.000 in 5 jaar. Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden stelde recent dat deze 2e grens niet geldt als een stichting of vereniging nog geen 5 jaar bestaat. Lees het hele artikel.

Zakendoen en investeren in Nederland 2020

Nederland is een van de meest open economieën ter wereld en behoort bij de beste landen op het gebied van technologie en innovatie. Het biedt een uitstekende infrastructuur – waaronder de grootste haven van Europa -, een concurrerend ondernemingsklimaat en een goed opgeleide beroepsbevolking. Het Nederlandse belastingstelsel kent verschillende fiscale voordelen om innovatie en bedrijfsactiviteiten te stimuleren en als internationaal georiënteerd land heeft Nederland veel hoogopgeleide buitenlandse werknemers in huis. In een snel veranderende wereld, zowel vanuit economisch als politiek oogpunt, is Nederland een stabiel land gebleken. Lees het hele artikel.

Technologie maakt belasting betalen wereldwijd eenvoudiger

De 2020-editie van Paying Taxes gepubliceerd. Dit is een uniek rapport van PwC en de World Bank Group dat het gemak van het betalen van belastingen in 190 economieën meet en beoordeelt. Het rapport laat zien dat het betalen van belastingen aanzienlijk gemakkelijker wordt voor bedrijven dankzij de inzet van technologie. Lees het hele artikel.

Forse groei van private lease in Nederland

De populariteit van private lease als alternatief voor het kopen van een auto neemt fors toe. In 2019 groeide het wagenpark van private lease-auto’s met bijna 26 procent tot 188.000. Afgelopen jaar nam het totale aantal leaserijders toe met bijna 13 procent 1,13 miljoen, het tweede jaar van tweecijferige groei. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) op basis van eigen cijfers. Lees het hele artikel.

Iedereen in toekomst betalen voor doen van IB-aangifte?

Minister Knops van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat de kans bestaat dat particulieren straks voor het doen van hun aangifte inkomstenbelasting (IB) moeten gaan betalen. Nu moeten al veel ondernemers betalen voor het doen van de diverse aangiften omdat zij verplicht zijn om dit via eHerkenning te doen. Dit programma moeten zij bij een commerciële partij kopen. Lees het hele artikel.


Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en ontvang mijn volgende tips automatisch in je e-mail inbox!


 

Geschreven door:
J.vdHilst