Verhoging verlaagde BTW-tarief in 2019. Extra BTW in 2018?

25 juni 2018

Een van de maatregelen uit het Regeerakkoord is een verhoging van het verlaagde BTW-tarief. Deze wordt opgenomen in het Belastingplan 2019 en gaat in per 1 januari volgend jaar. Het verlaagde BTW tarief van 6% wordt dan verhoogd naar 9%. Maar, stel nu dat ik als ondernemer een vooruitbetaling ontvang in 2018 voor een prestatie die ik in 2019 ga verrichten, moet ik dan 3% extra BTW voldoen? Is er een overgangsregeling? En, voor welke goederen en diensten geldt deze verhoging? Ik was benieuwd naar de antwoorden op deze vragen en ben gaan zoeken. Ik kwam een artikel op de website van Deloitte tegen over dit onderwerp. Als jij ook deze vragen hebt, biedt dit artikel je wellicht wat bruikbare antwoorden die je kunt gebruiken in je praktijk.

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en ontvang mijn volgende tip automatisch in je e-mail inbox!

Geschreven door:
J.vdHilst