Vanaf vandaag kunnen ondernemers die omzetverlies hebben dít regelen

30 augustus 2021

Ik was benieuwd wat nu de status is van de TVL in het derde kwartaal voor ondernemers en hoe ik klanten hierover kan adviseren in hun specifieke situatie. In mijn speurtocht op het internet kwam ik een aantal handige websites tegen waar jij wellicht ook iets mee kunt.

De TVL is er voor ondernemers die omzetverlies hebben door de corona maatregelen en die moeite hebben met het betalen van de vaste lasten van de onderneming. Via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) kun je per 3 maanden een subsidie aanvragen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan een aantal handige tools om erachter te komen hoeveel je kunt aanvragen en je kunt direct je aanvraag regelen. Daarnaast kun je de laatste ontwikkelingen volgen via het liveblog en lees je actuele nieuwsberichten.

Accountantsproduct voor TVL vanaf 125.000 euro

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer, moeten vanaf Q1 een accountantsproduct meesturen. Of ze het direct moeten meesturen of dat het ook later kan, verschilt per TVL-periode. Voor een TVL-Q3 aanvraag moet het accountantsproduct bijvoorbeeld direct worden meegestuurd. Dit accountantsproduct is goedgekeurd en beschikbaar. Op de website van de RVO vind je een overzicht van wanneer ondernemers dit moeten meesturen.

Akkoord protocollen TVL Q3

De NBA-werkgroep COPRO heeft met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) overeenstemming bereikt over de tekst van de accountantsprotocollen Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) 2021 Q3.

Het gaat om de protocollen voor aanvraag MKB-ondernemingen 4400N en Grote ondernemingen 4400N. De definitieve protocollen voor vaststelling TVL 2021 Q1 MKB en Grote ondernemingen worden eind augustus begin september verwacht. Via de website van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) kun je de protocollen downloaden.

Geschreven door:
J.vdHilst