Handige tips als je aangifte doet voor zzp’ers

18 juni 2019

Ik heb voor een nieuwe klant van mij die zzp’er is uitstel aangevraagd. Binnenkort ga ik beginnen aan de aangifte, maar hoe zit het ook alweer met de aftrekposten? Je hebt de zelfstandigen- en startersaftrek, zakelijke kosten, fiscale oudedagsreserve, jaar- en reserveringsruimte, investeringsaftrek en MKB-winstvrijstelling. En welke bedragen zijn aftrekbaar voor mijn klant? In mijn zoektocht naar informatie kwam ik een website tegen met een interessant artikel waarin alle aftrekposten voor zzp’ers op een rijtje zijn gezet. Eén tip die ik las ging over zakelijke kosten: 

Duurzame uitgaven lager dan € 450 excl. btw, mag je in één keer aftrekken. Duurdere zaken moet je spreiden over meerdere jaren. Je houdt in deze gevallen rekening met de jaarlijkse afschrijving. De kosten die gemaakt zijn bij de oprichting van het bedrijf kun je ook aftrekken. Het is dus handig om de facturen van bijvoorbeeld marktonderzoek of een laptop te bewaren.

Wil je weten welke aftrekposten er nog meer zijn voor zzp’ers, lees dan dit artikel. Ik vond het in ieder geval nuttig om dit voor mijn klant door te nemen en misschien komt het jou ook goed van pas. 

Als je je kennis wilt verdiepen op onderwerpen uit de praktijk over zzp’ers kun je onze Masterclass Belastingrecht volgen. Docenten uit het bedrijfsleven brengen je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de belastingwetgeving, zodat je je klanten gericht kunt adviseren over fiscale onderwerpen.

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en ontvang mijn volgende tip automatisch in je e-mail inbox!

Geschreven door:
J.vdHilst